UNA AMANIDA DIFERENT

SALSA ROMESCO

Comencem el mes d'abril, en plena època de calçots, i sabent que la salsa Romesco és la reina. Avui us proposem la recepta d'aquesta salsa boníssima, que no només és combinable amb els calçots, sinó que també la podem incloure en els àpats del dia a dia, com per exemple per acompanyar unes verdures al forn, un peix, o fins i tot carns a la planxa... És una de les salses més bones i que agraden a tothom, i sobretot és fàcil de fer!

INGREDIENTS

  • 1 cap d'alls
  • 1 all cru
  • 100 g d'ametlles torrades i pelades
  • 30 g d'avellanes torrades i pelades
  • 4 o 5 tomàquets madurs
  • Oli d'oliva verge extra (aproximadament un got)
  • 1 llesca de pa torrat i amarat en vinagre
  • 1 culleradeta de polpa de nyora o bé la polpa de 2 nyores remullades
  • Sal, pebre negre acabat de moldre i julivert al gust.

Preparació:

1. El primer que s'ha de fer per començar a preparar la salsa és rostir els alls i els tomàquets alhora que torrem el pa. Per fer-ho, primer posarem el forn a 180°, pelarem els alls i netejarem els tomàquets, i amb una mateixa plata els posarem al forn. A sobre també hi posarem una llesca de pa.
2. A continuació, traurem els tomàquets i els alls, i banyarem el pa torrat amb vinagre.
3. Per últim, quan tot estigui preparat, ajuntarem el pa banyat de vinagre, els alls i els tomàquets rostits amb les avellanes, les ametlles, l'all cru, la polpa d'una nyora, sal i pebre negra al gust del consumidor i ho picarem tot.
4. Una vegada ho tenim tot ben picat, anirem afegint l'oli d'oliva verge extra sense deixar de batre, com si féssim maionesa. Fins a aconseguir la textura que nosaltres vulguem.

Bona calçotada!