menú equilibrat

Recomanacions per fer un menú equilibrat per tota la família.

Una de les coses més difícils que hi ha de l'alimentació, és aconseguir fer una dieta equilibrada, dia a dia, tenint en compte totes les recomanacions que ens fan i els nostres gustos. Sempre que ens disposem a cuinar, se'ns acudeixen receptes però a vegades no tenim els ingredients, o simplement en aquell moment no volem dedicar-hitant de temps...
Per tal que sigui més fàcil, i no ens suposi una muntanya fer una dieta completa, per tots els membres de la casa, us deixem alguns consells per tal d'ajudar-vos aclariridees.

1. Un dels aspectes que funciona més a l'hora de fer una dieta equilibrada és programa-la setmanalment, procurant aconseguir les recomanacions dels diferents grups d'aliments.

2.El segon punt que hauríem de tenir en compte és que els aliments siguin de temporada, ja que així, seran variats i els trobaràs sempre en el mercat. Per exemple,les fruites d'estiu o d'hivern.

3. En funció de la planificació del menú organitza la compra per disposar de tots els ingredients que necessites, per exemple, pots fer dedicar el dissabte al matí a fer el menú de tota la setmana i fer-te una llista de tot allò que necessitis.

4. Per d'altra banda, no sempre ha de ser el mateix membre de la família que cuini o que faci el menú, ja que aquest se'n pot cansar i no tenir més idees.

5. Una de les millors maneres perquè els teus fills aprenguin què són les dietes equilibrades, és implicant-los amb la preparació de la recepta. Així, també aconseguirem afavorir l'acceptació dels aliments que habitualment són rebutjats.

6. Hi ha persones a qui els agrada fer un plat únic i hi ha persones que els hi agrada fer-ne 2. Els àpats o els menús es poden organitzar com es vulgui, sempre que es respectin les proporcions i les quantitats recomanades.

7. Per últim, sempre i sempre, és molt important que la beguda principal de tots els àpats sigui l'aigua.

bon profit!