EL GASPATXO ANDALÚS

EL GASPATXO ANDALÚS

Comença a fer calor, i cada cop volem més àpats lleugers perquè se'ns posin bé! Avui us proposem una clàssica recepta d'estiu, feta a base de verdures i que es pot fer de mil i una maneres!

Avui us ensenyarem la recepta original, i abans de començar us volem donar alguns consells. El tomàquet que és l'ingredient estrella del gaspatxo haurien de ser xerris, tipus pera, ja que és una varietat de tomàquets molt gustosa. Per d'altra banda, si tens molta calor i et ve de gust pots substituir l'aigua per gel, i així quedarà fresc i boníssim al moment!

INGREDIENTS

  • 1 kg de tomàquets de pera
  • 70 g de cogombre
  • 50 g de pebrot verd
  • 40 g de ceba tendra
  • 1 dent d'all
  • 50 g d'oli d'oliva
  • 30 g de vinagre de vi blanc
  • 350 ml. d'aigua freda
  • 1 cullereta de sal

Preparació:

1. Netegem els tomàquets i el pebrot verd.
2. Li traiem la cua als tomàquets, els tallem a quarts i els afegim al vas de la trituradora juntament amb el pebrot verd.
3. Pelem el cogombre, la ceba i l'all i, ho afegim al vas.
4. Finalment, afegim l'oli, el vinagre, la sal i l'aigua i triturem a màxima potència. *Aquest és el pas on es pot substituir l'aigua per gel.
5. Servim el gaspatxo molt fred, acompanyat de les verdures que vulguem, tallades a trossets per barrejar-les-hi.

Refrescant per la calor, és genial!