RECOMANACIONS DE CREMES CALENTES

RECOMANACIONS DE CREMES CALENTES

Ara que ve l'estació més freda de l'any, un dels plats que més ens ve de gust per sopar són les cremes. Les cremes, a part dels beneficis que ens aporta cada una d'elles (depenen dels aliments que porta cadascuna), ens ajuden a mantenir la temperatura i a fer l'àpat més suau i lleuger.
A més a més, són una bona manera de què tota la família mengi verdures de tota mena. Per d'altra banda, van molt bé per les persones grans, o per les persones amb el sistema digestiu delicat. Avui, us deixem quatre idees de cremes que us podeu fer a l'hivern i que us aportaran tota classe de beneficis.
Comencem amb una crema molt clàssica com és la crema de pèsols. Aquesta crema, boníssima, està plena de vitamines específiques per al bon funcionament del sistema nerviós i, fins i tot, ens pot ajudar a superar el nerviosisme i a mantenir l'estat d'ànim positiu.

La segona crema que us proposem, és una crema pels qui no els hi agrada el verd, però saben que és bo consumir-ne. Una crema, feta a base de pèsols, mongetes verdes, pastanaga i civada. Un plat complet que ens aporta la quantitat de verdura que necessitem més la part de cereal. La civada, en aquest cas, fa que es converteixi en un plat molt nutritiu, ric en àcids grassos essencials i en aminoàcids.

Una tercera opció és una crema que ens aportarà energia i proteïnes. Espinacs, xampinyons, ceba i fajol són els ingredients d'aquesta alternativa, que es pot prendre tèbia o calenta, segons el gust de cadascú. Per una banda, el fajol no conté gluten, és ric en proteïna i conté minerals i antioxidants molt interessants per a la nostra salut. Per d'altra banda, els xampinyons tenen fibra, redueixen el colesterol i milloren el funcionament immunitari.

Per últim, una opció molt diferent però molt atractiva, és la d'introduir llegums a la crema. Com per exemple, una crema feta a base de cigrons, pastanaga, ceba i porro o una de carabassa, porro, ceba, llenties vermelles i gingebre. En el primer cas, els cigrons ens aportaran valors nutricionals fonamentals per al nostre organisme, i en el segon cas, les llenties, un valor nutritiu enorme i un alt contingut proteic.