COUS COUS de COLIFLOR

COUS COUS de COLIFLOR

Ara és el temps de coliflors, cols i bròquils, siguin morats o verds. Aquestes verdures d'hivern normalment es fan al vapor, bullides o al forn, però sempre podem trobar noves receptes diferents tant per grans com per als més petits. Descobrim noves maneres de cuinar-los, fent que el resultat sigui més divertit i exòticament saborós.

Ingredients per a 4 persones

  • 700g Coliflor
  • 30ml Oli d’oliva verge extra
  • 15ml Suc de llimona
  • 4g Sal
  • 1g Pebre blanc

  • Cocció: 5 m
  • Elaboració: 5 m
  • Temps total: 10 m

Preparació:

Començarem retirant el tronc central i les tiges de la coliflor, aquests els podem utilitzar per afegir a un puré o a un brou, i deixem els que són simplement les flors de la coliflor, les rentem amb aigua freda i les escorrem.
Triturarem la coliflor amb l'ajuda d'un ratllador, un robot o una picadora, fins a obtenir uns grans semblants a la sèmola de cuscús. Si no disposem de picadora es podria anar fent amb compte amb un ganivet, encara que és una mica més laboriós.
Col·loquem una olla que disposi d’accessori per cuinar al vapor amb uns centímetres d'aigua a bullir. Col·loquem una gassa sobre de la vaporera i posem el cuscús de coliflor. Salpebrem i deixem coure durant cinc minuts (hi podem afegir una fulla de llaurer o branquilló de romaní en la mateixa gassa).
Al final de la cocció recuperem la coliflor aixecant la gassa per les quatre puntes. Si no volem aromatitzar-la, simplement la servim amb una mica d'oli de la nostra elecció, suc de llimona i rectifiquem de sal. També podem tenir preparada una picada amb ceba tendra, panses i fruits secs o bé saltar amb espècies com el curri o el Ras el Hanout.

Bon profit!