TORNADA A LA RUTINA

TORNADA A LA RUTINA... CONSELLS D'ALIMENTACIÓ PELS MÉS PETITS!

Arriba setembre, i amb ell la rutina del dia a dia torna a ser la que era abans de començar vacances. Amb l'estiu i les vacances sembla que tots ens relaxem, i que deixem que els nostres fills i filles facin més excepcions que durant la resta d'any.

Després d'aquests mesos toca recuperar una bona pauta alimentària. A continuació, et donem algunes pautes per afrontar el repte d'alimentar els més petits de la casa un cop torna la rutina escolar.

Perquè els més petits comencin el dia amb energia, és imprescindible esmorzar a casa, per què així obtindran la suficient energia per tenir un bon rendiment a les primeres hores del matí. És recomanable que un esmorzar estigui format per làctics, farinacis i fruita. Per d'altra banda l'esmorzar de mig matí, ha de ser complementari al del matí, i una bona idea pot ser esmorzar una peça de fruita o un entrepà petit.

Pel que fa a el dinar, un dels aspectes més importants és que hi hagi una mica de tot, per exemple verdures, aliments proteics, fruita i farinacis. També, és molt important, que l'única opció per beure sigui l'aigua.

Cap a la tarda, és recomanable que quan pleguin de l'escola, aprofitin per fer un petit àpat que complementi les racions alimentàries aportades per la resta d'àpats. Un bon berenar podria ser un entrepà, un làctic amb cereals o uns fruits secs.

Per últim, en el cas del sopar sempre s'ha de tenir en compte el que s'ha dinat, i fer un menú equilibrat que complementi l'àpat del migdia. Per exemple, si en el dinar s'ha fet una pasta amb verdures, per sopar es podria fer una truita amb una amanida.